LEGO® Blog

Tipy na stavebnice pro muže – Stavebnice LEGO® Technic

Stavebnice LEGO® nejsou jen pro malé stavitele, ale i pro velké chlapáky. Pro muže, kteří touží po výzvě a technickém přesahu, je tu LEGO® Technic. Tato řada stavebnic přináší nejen potěšení z konstrukce samotné, ale i odměnu v podobě fungujících mechanismů a je definitivně jedním z vrcholů stavebnic LEGO® pro náročné a technicky zdatné nadšence. Přinášíme vám 4 tipy, které osloví i zkušené konstruktéry.

Exkluzivní sportovní auťák

Lamborghini Sián FKP 37 je vrcholem elegance a výkonu v automobilovém průmyslu a tato stavebnice z řady LEGO® Technic vám umožní vytvořit si věrnou repliku tohoto italského super sportovního vozu. S téměř 4 000 dílky a detaily jako je funkční řízení, osmirychlostní sekvenční převodovka, dvojitá spojka a ikonicky otevíratelné dveře je tato skvostná stavebnice snem každého nadšence do aut.

Obří pásový jeřáb

Pokud jste spíše fanoušky těžké techniky, LEGO® Technic Pásový jeřáb Liebherr LR 13000 je pro vás tím správným zábavným projektem. Tato stavebnice vás přenese do světa obřích strojů. S více než 4 000 dílky a výškou přesahující 1 metr můžete sestavit funkční model s pohyblivými rameny a vysouvacím hákem. Stavebnice je promyšlena do poslední kostičky, což poskytuje zábavu nejen při konstrukci, ale i při ovládání hotového modelu. Stáhněte si aplikaci CONTROL+ a pusťte se do objevování.

Superrychlá formule

Vítejte ve světě závodů formule se stavebnicí Formule E® Porsche 99X Electric. Po složení 422 dílků se ocitnete rovnou na startovní čáře. Díky aplikaci pro rozšířenou realitu, která váš model oživí a 2 natahovacím motorům se můžete ihned po dostavění pustit do závodění. Tato stavebnice LEGO® kombinuje technickou dokonalost, zábavu a interaktivitu do jednoho balení.

Ikonická motorka

Pro milovníky rychlých motocyklů je tu replika slavné motorky Ducati Panigale V4 R, kterou si můžete postavit a pak hrdě vystavit. Tento model představuje první motorku v historii řady LEGO® Technic, který disponuje funkční převodovkou a vy tak můžete experimentovat hned se dvěma různými rychlostními stupni. Kromě technických aspektů je tu i estetická stránka v podobě klasického červeného provedení s autentickým italským šarmem.


Správná dávka odvahy, touhy po výzvě a láska ke kvalitnímu inženýrství. To je třeba pro realizaci těchto náročných LEGO® stavebnic pro muže. Ale ať už jste začátečník nebo zkušený stavitel, LEGO® Technic má pro vás vždy něco speciálního.