LEGO® Blog

Jak si zpříjemnit podzimní večery – 4 osvědčené tipy

Dny se zkracují a večery jsou stále delší. Jak s nimi naložit? Podzimní večery mohou být plné útulna, ať už se jedná o čas strávený u krbu nebo společné stavění stavebnic LEGO®. Přinášíme vám několik tipů, jak si zpříjemnit večery v tomto období a vytvořit nezapomenutelné chvíle pro celou rodinu.

Domácí kino

Domácí kino je skvělý způsob jak zapomenout na chlad venku za okny. Není nic lepšího, než se v tomto počasí pohodlně usadit na gauči, zavrtat se pod deku a shlédnout oblíbený film. Vytvořte si vlastní kino atmosféru s domácím máslovým popcornem. Podzimní večery jsou perfektní čas na tyto rodinné filmové večery.
Tip: Shlédněte sérii filmů Avatar a následně si postavte hrdiny z filmu v kolekci stavebnic LEGO® Avatar - například LEGO® Avatar 75574 Toruk Makto a Strom duší. Skvělý způsob jak přenést atmosféru z filmového plátna přímo do vašeho obýváku pomocí 1212 dílků. Na výběr jsou i další stavebnice, tak si je prohlédněte všechny.

Stavebnice LEGO® City

Když jste jenom zalezlí a do města se vám příliš nechce, postavte si vlastní město právě u vás doma. S řadou stavebnice LEGO® City vám to půjde hravě. Můžete si vytvořit kompletní město včetně policejní i hasičské stanice nebo vlakových tratí. Pro movité obyvatele města je tu i osobní letadlo. Nezapomíná se ani na mladé obyvatele tohoto smyšleného městečka, kteří mohou trávit čas ve skateparku a v případě úrazu je pro ně k dispozici i nemocnice. Za statečnost je potom můžete vzít do obchůdku se zmrzlinou. Zkrátka možnosti, které řada LEGO® City nabízí pro vytvoření velkoměsta, jsou téměř nekonečné a potěší celou rodinu, a co je nejlepší, můžete své město postupně rozšiřovat a tvořit si tak zábavu, která vám vydrží až do jara. Postavte si to své!

Zvířátka z kaštanů

Pokud jste spíše zastánci oldschoolovější 'stavebnice', postavte si zvířátka z kaštanů. Vydejte se na podzimní procházku a po cestě si nasbírejte potřebný materiál. Vytvořte si doma zábavnou a kreativní uměleckou dílnu a vrhněte se do tvořivého procesu. Z kaštanů můžete vytvořit širokou škálu zvířecích postaviček, jako například ježka, jelena nebo dokonce malé kaštanové hmyzí tvory. Tato tvůrčí aktivita zaručeně potěší děti i dospělé a přinese do vašeho domova pozitivní náladu. Kaštanová zvířátka jsou skvělou podzimní dekorací, navíc vytváření těchto malých stvoření zlepšuje jemnou motoriku a fantazii dětí.

Deskovky

Zábava bez elektroniky. I tak to jde! Zapomeňte na obrazovky a virtuální svět, protože podzimní večery jsou ideálním časem pro stolní hry. Hraní deskových her přináší zábavu pro celou rodinu a umožňuje trávit kvalitní čas společně. Vyberte si vaši oblíbenou a pusťte se do hry. Od strategických až po rychlé karetní hry, možností je mnoho, a zaručeně si užijete hodiny zábavy. Mnohé hry navíc vyžadují spolupráci a týmovou práci, což pomáhá posilovat vztahy mezi jednotlivými členy. Návrat ke klasickým stolním hrám tak může být pro rodinu nesmírně obohacujícím zážitkem.


Existuje nespočet způsobů, jak si zpříjemnit podzimní večery a vytvořit příjemnou atmosféru pro celou rodinu. Jakou aktivitu si vyberete vy? Ať už je to kterákoliv, důležité je, aby vedla k vytvoření nenahraditelných chvil plných smíchu a radosti. Vždyť nakonec jsou to právě tyto vzácné chvíle, strávené s našimi nejbližšími, které nám zahřejí srdce a budou nám zůstávat v paměti.