LEGO® Blog

4 města v Česku, kam vyrazit (nejen) za stavebnicemi LEGO®

Věděli jste, že Museum of Bricks nenajdete pouze v Praze? Měst, kde můžete shlédnout skvělou expozici Lega, je v naší republice totiž hned několik a dost možná máte některé z nich hned za humny. A jaká města to jsou? To se za chvíli dočtete. Připravte se na rodinné výlety do 4 měst v České republice, kde si užijete spoustu zábavy, nejen při prohlídce největší LEGO® sbírky v Evropě.

Praha: Historie a kreativita

Samozřejmě začneme Prahou, naším hlavním městem, které nabízí nejen bohatou historii, ale také kreativní zážitky. Po cestě do Muzea Lega na Národní 362/31 se můžete zastavit u fascinující otočné hlavy Franze Kafky, která je taky tak trochu sestavená z kostiček. Projděte si i historické centrum, které od Museum of Bricks není vůbec daleko –⁠ necelých 10 minut pěšky.
Nemusíte ale s dětmi projít celou Prahu, abyste viděli památky jako Karlův most, Národní divadlo nebo orloj. Stačí zavítat k nám do muzea, kde všechny tyto a další památky můžete shlédnout v LEGO® variantě. Pražské muzeum Lega je v České republice ze všech největší ať už rozlohou či počtem exponátů. Najdete zde 20 tematických expozic s 3000 modely, které jsou postaveny z více než milionu kostiček. To prostě musíte vidět!
Tip pro rodiny: V našem dětském koutku nenajdete pouze děti. LEGO® stavebnice totiž rád staví každý, a proto se zde může pobavit celá vaše rodina a užít si společně u nás trochu toho stavění. A pokud chcete stavět i po zavírací době, odneste si nějakou stavebnici s sebou domů. Zavítejte do našeho přidruženého LEGO® obchodu, kde můžete zakoupit exkluzivní stavebnice, které jinde neseženete.


Kutná Hora: Stříbrné město

Kutná Hora není pouze o stříbru, ale také o Legu. Nejprve prozkoumejte kostnici a Chrám svaté Barbory, abyste si odnesli pohled na historické dědictví města. Skvělým zážitkem pro celou rodinu může být i procházka stříbrnými doly pod povrchem města. Průvodci vám zapůjčí svítilnu i helmu a vydáte se na cestu.
A až opět zavítáte na povrch zemský, vydejte se do Muzea Lega, kde si Chrám svaté Barbory i kostnici můžete prohlédnout ještě jednou, tentokrát postavené z kostiček. Muzeum se pyšní zhruba tisícovkou modelů, a to jak ve vnitřní tak venkovní expozici.
Ale tam to stále ještě nekončí! Pokud se ve světě stavebnic chcete zdržet déle, ubytujte se poté v LEGO® hotelu pro dokonalé zakončení celého dne. Každý pokoj je vybaven spoustou kostiček a zábava tak nekončí až do dlouhé noci.

Poděbrady: Oáza klidu

Lázeňské město Poděbrady nabízí klidné prostředí pro rodinný výlet. Projděte se kolonádou či podél řeky, navštivte Poděbradský zámek a poté se zastavte v místním Museum of Bricks, které je nejmladším muzeem tohoto typu ze všech v České republice. Najdete zde 3000 exponátů a dozvíte se spoustu zajímavostí. Raritou v tomto muzeu je stavebnice Jiřího náměstí v Poděbradech.
Tip pro rodiny: Udělejte si LEGO® piknik na břehu Labe a vytvořte si… kdo ví, třeba vlastní LEGO® verzi Poděbradského zámku.

Špindlerův Mlýn: Zimní pohádka

Posledním městem, kde najdete kostičkovou expozici, je Špindlerův Mlýn. Ten teď neláká pouze lyžaře, ale i LEGO® milovníky. Vydejte se s rodinou užít zimní radovánky a po dni stráveném na sjezdovkách si odpočiňte v našem muzeu. A co je zde jiného než v těch ostatních? Lákadlem této krkonošské výstavy jsou určitě modely lyžařského areálu Svatý Petr, náměstí Špindlerova Mlýnu či tamního Bílého mostu, které jinde prostě neuvidíte.
Tato města nabízí nejen historii, přírodu a zábavu, ale také fascinující svět Lega. V muzeích si nenechte ujít jedinečnou příležitost vidět exkluzivní modely a dozvědět se víc o historii této oblíbené stavebnice. Přidejte tato místa do svého seznamu tipů na výlety a užijte si nezapomenutelný čas s rodinou a Legem. Tak které Museum of Bricks navštívíte vy?